OUI, MADEMOISELLE

Written by Annamária ©

OUI, MADEMOISELLE 2010-2014 · SELFKATALOG 2012-2017




14 December 2010

Love is a lonely business

"To love is to suffer. To avoid suffering one must not love. But then one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer; not to love is to suffer; to suffer is to suffer. To be happy is to love. To be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy. Therefore, to be unhappy, one must love or love to suffer or suffer from too much happiness. I hope you're getting this down." (from the movie Love and Death by Woody Allen, 1975)
"Szeretni szenvedés. Hogy elkerüljük a szenvedést, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát, szeretni szenvedés, nem szeretni is szenvedés, szenvedni szenvedés. Boldognak lenni annyit tesz, szerelmesnek lenni. Szóval boldognak lenni akkor szenvedés, de a szenvedéstől boldogtalanok leszünk. Tehát, boldogtalannak lenni annyit tesz mint szeretni, vagy szeretni szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól. Remélem ezt feljegyezted." (részlet a Szerelem és halál című 1975-ös Woody Allen filmből)
Photobucket
I guess they say on this, "life sucks". Anyway love is a lonely business. You suffer from being alone, or you both suffer from each other, or you suffer from the other one, or the other one suffers from you. But the two of you never do it in the same way. But to love or to suffer, almost the same. Or leastways they get along with. If you want to read more about love, click here, I've written about this topic before. Or select from the undermentioned films, which came into my mind randomly, but one and all are beautiful. Watch all of them, it's worth it. We need this.
Azt hiszem, erre mondják, hogy "life sucks". Végül is a szerelem úgyis egy magányos biznisz. Vagy egyedül szenvedsz, vagy szenvedtek egymástól, vagy te szenvedsz a másiktól, vagy a másik szenved tőled. De ketten sohasem ugyanúgy. De szeretni vagy szenvedni, végül is majdnem ugyan az. Vagy legalábbis jól összeférnek. Ha szeretnél a szerelemről olvasni, kattints ide, mert erről a témáról már írtam. Vagy az alábbi filmekből csemegézz, amik teljesen random módon jutottak az eszembe, de egytől egyig gyönyörűek. Nézd meg mindet, megéri. Kell ez.
Photobucket
1. Before Sunrise [Mielőtt felkel a Nap] by Richard Linklater, 1995
2. The Bridges of Madison County [A szív hídjai] by Clint Eastwood, 1995
3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind [Egy makulátlan elme örök ragyogása] by Michel Gondry, 2004
Photobucket
video stills: Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Before Sunrise, The Bridges of Madison County

4 comment(s):

www.janetteria.com said...

Mindegyik filmet imádom, de a Mielőtt felkel a Napot különösen. :)

Nemrég láttam is!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Annamária said...

igen.és a "második része" a Before Sunset is nagyon jó. mondjuk ki se lehet bírni h azt ne nézd meg ha az elsőt láttad :)

www.janetteria.com said...

Mindkettő megvan DVD-n, emlékszem még volt HBO-nk amikor az elsőt láttam! :D

Annamária said...

igen,annyira jók.mondjuk én nemrég láttam mind a kettőt,egymás után. de még biztos meg fogom nézni többször őket :)