OUI, MADEMOISELLE

Written by Annamária ©

OUI, MADEMOISELLE 2010-2014 · SELFKATALOG 2012-2017
08 September 2010

The weardrobe of the 8 Femmes

So here we are. Chanel. I was not in love at first sight. Can I say on a Chanel (!) couture (!) collection that I'm not interested in it? This question flashed in me when first fliped through the fall Chanel couture, and than I realized I can't be that degenerate. Am I not enough mature to Chanel or I don't understand the whole point of fashion-industry? And miracle happened: as I was trying to find the answer to my frustration, this feeling has crystallized in me: so I adore Chanel!
Megérkeztünk. Chanel. Első látásra nem volt szerelem. Lehet-e azt mondani egy Chanel (!) couture (!) kollekcióra, hogy nem érdekel? Ez a kérdés villant fel először bennem, mikor átlapoztam az őszi Chanel couture-t, aztán rájöttem, nem lehetek ennyire degenerált. Nem vagyok elég érett egy Chanel-hez, vagy nem értem az egész fashion-industry lényegét? Aztán megtörtént a csoda: ahogy próbáltam választ keresni csalódottságomra, úgy kristályosodott ki bennem az érzés: de hát én imádom a Chanel-t!Chanel Couture Fall 2010
Mature. The collection of the mature, the rich and the immaculate woman, the weardrobe of the 8 femmes who are looking for the potential murderer with restrained, at times flaring stress in a house which blocked from the outside world in Francois Ozon's movie. Of course this all is a big scam. Catherine Deneuve wears the dark, eastern, baroque dream, and Emmanuelle Béart wears the geometry of the XXI. century's skyscrapers. Because this collection is like this, and like that pearl-strapped porcelain doll in the box what tunes up and dances if you open. Magic, distraction, dignity. I love you Karl Lagerfeld, can I call you up?
(You must watch the videos: part 1, part 2.)
Érett. Az érett, gazdag és makulátlan nő kollekciója ez, a 8 nő ruhatára, akik visszafojtott, néha-néha fellobbanó feszültséggel keresik a köztük lappangó gyilkost a külvilágtól elzárt házban Francois Ozon filmjében. Persze az egész csak egy nagy átverés. Catherine Deneuve a sötét, keleti, barokkos álmot viseli, Emmanuelle Béart pedig a XXI. század felhőkarcolóinak geometriáját. Mert ilyen ez a kollekció, és olyan, mint az a gyöngysorpántos ruhájú porcelánbaba a szelencében, amit ha kinyitsz táncol és zenél. Varázslat, zaklatottság, méltóság. Szeretlek Karl Lagerfeld, felhívhatlak?
(Mindenképpen nézd meg a videót: part 1, part 2.)


Chanel is not just a brand, it's a stylemark. With strong basics, with obligatory but continually refreshing properties. Where couture would be without Coco, and where we would be without Chanel. The back-to-back C characters, the tweed suit, the little black dress or the N°5 perfume are that basic parts of our lifes like the morning coffe, the mobile, the little black dress (so that's what I'm talking about) or the sex. Ok, I stop, but it's good to live we know Chanel exists and it's immortal.
A Chanel nem csak egy márka, egy stílusjegy. Határozott alapokkal, egy újra és újra megfrissülő, de kötelező kelléktárral. Hol lenne ma a couture Coco nélkül, és hol lennénk mi a Chanel nélkül. Az egymásnak fordított C betűk, a tweed kabát, a kis fekete ruha vagy a N°5 parfüm olyan fontos és alapvető részei életünknek, mint a reggeli kávé, a mobiltelefon, a kis fekete ruha (na erről beszélek), vagy a szex. Na jó, de azért jó úgy élni, hogy tudjuk, a Chanel létezik és halhatatlan.

Chanel Couture Fall 2009 / 2008
Photos from style.com, selected and edited by me

1 comment(s):

Nav said...

great post! Loving the Chanel couture!

x

http://tantrummagazine.blogspot.com/