OUI, MADEMOISELLE

Written by Annamária ©

OUI, MADEMOISELLE 2010-2014 · SELFKATALOG 2012-2017
11 September 2010

Debuters


Kimberly Ovitz Spring 2011
I guess Kimberly Ovitz got a big Like on her black and white collection from Tilda Swinton and Kate Lanphear. And she got one from me, too. The square-based geometry, the contrast and the draped jerseys are stellar A. Future is here.
The opening of Nicholas K (Nicholas Kunz) can't settle saying it's army and military. You see, this is Lara Croft in 2011, or a female fighterplane aviator, who crash in the middle of Sahara (she'd meet with The Little Prince) and than escapes at the expense of big struggles from the threatening feeling of desiccation and from the bad stinger scorpion endangered zone. Put away joking, when I first saw this collection, I thought, damn with tight and feminine clothes, I want to wear loose, thigh-deep sweaters and huge hoods forever. And this is not khaki, it's olive.
Kimberly Ovitz fekete-fehér kollekciójára biztosan kapott egy nagy Like-ot Tilda Swinton-tól és Kate Lanphear-től. Meg tőlem is. A négyzetbázisú geometria, a kontraszt és a fekete posztó jersey-k csillagos ötös elegye. Itt a jövő.
Nicholas K (Nicholas Kunz) nyitányát nem lehet lezárni annyival, hogy katonai és military ruhák. Ez itt kérem Lara Croft 2011-ben, vagy egy női vadászrepülőgép pilóta, aki lezuhan a Sahara közepén (még a Kis Herceggel is találkozhatna), hogy aztán a kiszáradás fenyegető érzéséből és a csúnya csípős skorpiók által veszélyeztetett övezetből nagy küzdelmek árán megmeneküljön. Viccet félretéve, mikor megláttam ezt a kollekciót, azt mondtam, a fenébe a szűk és nőies ruhákkal, most már csak bő, combig érő pulcsikban és hatalmas csuklyákban akarok járni örökké. És ez nem khaki, hanem olivabogyó szín.

Nicholas K Spring 2011

Nicholas K Spring 2011
Bensoni's collection shows the seventies inspiration and galactic elements all at once. Benjamin Channing Clyburn and Sonia Yoon serried prints are eye-dazzling, hypnotic.
The clothes of Gregory Parkinson first I saw on mannequins, they are available on flesh-and-blood models now, but it's funnier in this manner. Or let's say, more original. Vibrating colors and bold prints. Sometimes I got a feeling I can't see the cloth itself because there're that lot fussy motifs, and uh, I just see a colourblob.
A Bensoni kollekciója egyszerre idézi a hetvenes éveket és egyszerre galaktikus. Benjamin Channing Clyburn és Sonia Yoon sűrű nyomatai szemkápráztatóak, hipnotikusak.
Gregory Parkinson ruháit először próbababákon láttam, ugyan megjelentek már hús-vér modelleken is, de ez így poénosabb. Vagyis mondjuk, eredetibb. Vibráló színek és arcátlan nyomatok. Néha a "nem látom a fától az erdőt" érzetem van, mert egy ruhán belül annyi az agyoncicomázott minta, hogy, huh, nem látom a ruhát magát, csak valami színmaszlag tekereg a szemem előtt.

Bensoni Spring 2011

Gregory Parkinson Spring 2011
And a last sentence on Christian Siriano's collection. It's a bit of African, a bit of Asian, a bit of Mediterranean-Greek. For me it's a bit of plain. It's not my world. But, I gonna think more about it some time.
És még egy utolsó mondat Christian Siriano kollekciójáról. Kicsit afrikai, kicsit ázsiai, kicsit, mediterrán-görög. Nekem kicsit semmilyen. Nem az én világom. De, azért majd még ezen gondolkodom.

Christian Siriano Spring 2011
Photos from style.com, selected and edited by me