OUI, MADEMOISELLE

Written by Annamária ©

OUI, MADEMOISELLE 2010-2014 · SELFKATALOG 2012-2017




24 November 2010

Cutting, grouping, gluing

Many years ago when I didn't really care for fashion deeply, this used to be one of my favourite photographs. Up to this day I like it, and is on my wall. Those days I didn't know that much brands' or photographers' name, but it made no difference. I passionately collected the hungarian women magazines and plucked out all the pages about fashion. I separated the perfume- and fashion commercials, the editorials and the stylist-tips. In distinct blotters, sorted, systematized. My parents used to catch me cutting the magazines and obsessively grouping, gluing the cutout pictures. They said I'm a fool, and will outgrow. I'm afraid, they've been right. How happy I'd be if I had the time and energy to spin the scissors, to glue, or just to do something without any purpose, merely for my selfish joy.
Jó néhány évvel ezelőtt, amikor még nem igazán foglalkoztam a divattal komolyabban, ez volt az egyik kedvenc fotóm. A mai napig szeretem, és kint van a szobám falán. Akkoriban nem tudtam túl sok márka vagy fotós nevét, de ez nem számított. Szenvedélyesen gyűjtöttem a magyar női magazinokat és kitépkedtem minden divattal kapcsolatos oldalt. Különszeparáltam a parfüm- és ruhahirdetéseket, az editorialokat és a stylist-tanácsokat. Külön mappákban, szétválasztva, rendszerezve. A szüleim sokszor azon kaptak, hogy szétnyirbálom az újságokat, és a kivágott képeket megszállottan csoportosítgatom, ragasztgatom. Azt mondták, hülye vagyok, majd kinövöm. Igazuk lett. Sajnos. Mennyire örülnék, ha lenne időm és energiám az ollót újra forgatni, ragasztgatni, csak úgy, valamit cél nélkül, pusztán önző örömből csinálni.
Photobucket
scanned from a hungarian magazine around the 2000s

7 comment(s):

Szabó Réka Manon said...

Ez ismerős, én egy időben a szépen fotózott reklámokat rendszereztem mappába.. jó lenne a divatanyagokat is rendezni, csak sajnálom szétvágni a saját magazinokat :)

Anonymous said...

Dehát most pont ezt csinálod, közzé teszed és tök jó. Haladni kell a techikával: olló helyett jobklikk, ragasztás helyett post (it), mappák helyett blogstruki... jó ez így!

www.janetteria.com said...

Húúúú,én is emlékszem erre a képre. Imádtam a nadrágot és természetesen (már akkor is)a retro filinget. :)

Annamária said...

@Szabó Réka Manon: igen,most már én is sajnálom szétvagdosni őket :)

@Anonymous: igen,csak nemtudom, ilyen szempontból régimódi vagyok,mert én még úgy szocializálódtam hogy PAPÍR,ezért is szeretnék mindenképpen nyomtatott magazinnak dolgozni egyszer.de egyébként igazad van persze,ez is egyfajta relax és "önző öröm", de azért azt be kell vallani,hogy nem 100%osan cél nélküli (megjegyzem,sajnos)

@janettaylor: fúúú dejóó!!!őszintén,reméltem hogy valaki emlékezni fog erre a képre :))) valahogy éreztem.énis imádtam a nadrágot,meg az egész hangulatát,a porszívót,satöbbi,olyan laza és erőlködésmentes,de az egész editorial nagyon jó,még meg is van asszem,majd megkeresem és lehet felrakom.nem emlékszel miylen újságban volt?én Elle-re tippelek,vagy Cosmo,mert akkoriban ezeket vettem(ezek voltak kb)

www.janetteria.com said...

@Oui Mademoiselle - Szerintem Cosmo! Nekem már biztos nincs meg, mert egy időbe az összes ilyen újságomat kidobtam - amit azóta is bánok... :(

Annamária said...

hát elhiszem,azthiszem azokat már énis kidobáltam. viszont találtam egy két 90-es évekbeli újságot, hát egy élmény :D majd lesz is róluk poszt

Szabó Sára said...

szívemből szóltál... én még ma is időnként ezt csinálom.