OUI, MADEMOISELLE

Written by Annamária ©

OUI, MADEMOISELLE 2010-2014 · SELFKATALOG 2012-2017




06 July 2010

Just to show something

I know, I know, I know... I have promised a new fashionpost for monday. And today it's tuesday. Dear Readers, I have to confess I was very busy and lazy in the last weeks to set up anything, there were some pointless reasons. As well I was thinking about the facade of the blog. The truth is that I see a lot of blogs which show the latest collections, designer stuffs, shoes or bags every day, with few text, zero explanation or opinion. I don't want to make a blog like those because there are horrendously lot. Of course I keep up with the latest trends and take into the blog but I'd like to approach fashion and style from a more complex and broader side. In the future there'll be new headings and I promise I gonna be more active with more posts per week. And now, just to show something, here are a few photo and video which inspirated me in the last months, this time with fewer comments. Have fun!
I guess most of you know this picture, and Alice Dellal doesn't require affixing. My goddess. In her every manifestation enthralled me, and I fix this picture in my mind till the end of my life. This is one of the most determinig images I have ever seen, really. I don't think that anybody needs to tell that she struts in a Madonna style conical bra before Matt Irwin's lens.
Tudom, tudom, tudom... hétfőre rendes divatanyagot ígértem. Ma pedig kedd van. Kedves Olvasóim, be kell vallanom, hogy az elmúlt időben elég elfoglalt és lusta voltam, hogy akármibe belevágjak, ennek több oka is volt. Ez mellett pedig kicsit gondolkodtam a blog arculatán. Az az igazság, hogy nagyon sok olyan blogot látok, ami a legújabb kollekciókat, dizájner anyagokat, cipőket, táskákat pakolja fel nap mint nap az oldalára, kevés szöveggel, nulla magyarázattal vagy meglátással. Nem szeretnék ilyen blogot csinálni, mert tényleg Dunát lehet velük rekeszteni. Persze figyelemmel kísérem a legújabb trendeket én is, és azokat igyekszem bevonni a blogba, de ennél komplexebb és átfogóbb oldaláról szeretném megközelíteni a divatot, a stílust. A jövőben többféle "rovattal" fogok még bővülni, és ígérem hogy sokkal aktívabb leszek, heti több postolássl. Most pedig, csak hogy mutassak végre valamit, néhány kép és videó, ami az elmúlt időszakban hatással volt rám, ezúttal kevesebb kommentárral. Jó szórakozást!
Gondolom ezt a képet már sokan ismeritek, Alice Dellal-hoz meg különben sem kell semmit hozzáfűzni. Az istennőm. Minden megmozdulásában lenyűgöz, ez a kép pedig azt hiszem, hogy életem végéig az emlékezetembe vésődött. Az egyik legmeghatározóbb kép, amit eddigi életem során láttam, komolyan. Azt pedig nem hiszem, hogy akárkinek mondani kell, hogy egy Madonna stílusú kúp alakú melltartóban feszít Matt Irwin lencséje előtt.

Unfortunately I could not find out who's work is this shiny gold heels and leather ORGASM. This is the shoes I would never take off, for sure. Or I'd build a glasscage for it and keep inside of it, delight in it all day long and nobody could touch it.
Sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy kinek a keze munkáját dicséri ez a csillogó arany sarok és bőr ORGAZMUS. Ez biztos, hogy az a cipő amit soha, de soha nem vennék le a lábamról. Vagy az is lehet, hogy építtetnék neki egy üvegkalitkát és abban tartanám, gyönyörködnék benne naphosszat és soha senki nem érhetne hozzá.

Not only the collection, the music choice is superb, too. Simple patterns, classical lines, shining, colourful furs, gold and metal varnish. There's nothing beautier than a model's perfect, thin leg. I can't take my eyes off them.
Nem csak a kollekció, a zeneválasztás is fenséges. Egyszerű szabásminták, klasszikus vonalak, csillogás, színes bundák, arany és metál fényezés. Imádom. Nincs is szebb, mint egy modell vékony lába. Nem tudom levenni a szemem róluk.

I'm mad for palms. I want to live a place where there are a lot of them. Or if not, I buy an in-house palm to our apartment and I will raising it.
Odavagyok a pálmákért. Olyan helyen akarok lakni, ahol van belőlük sok. Vagy ha nem, a lakásba veszek egy házipálmát és majd nevelgetem.

I don't comment this video, it must be seen. Karl Lagerfeld, Venice, the beautiful city, beautiful words and a beautiful collection. This is Chanel.
Nem fűzök nagyon semmit ehhez a videóhoz, egyszerűen látni kell. Karl Lagerfeld, Velence, a gyönyörű város, gyönyörű szavak és egy gyönyörű kollekció. Ez Chanel.

The wonderful examle of vintage erotica. Hairy armpit, hairy vagina, what I had to cenzore unfortunately. The lady is supersexy in this baroque armchair, ain't she? Charming, natural, innocent, alluring. On the Delta Of Venus site you can check out the wonders of vintage eroticism.
A vintázs erotika gyönyörű példája. Szőrös hónalj, szőrös vagina, amit sajnos cenzúráznom kellett. Azért még így is szuperszekszi ebben a barokk fotelben a kicsike. Nem de? Bájos, természetes, ártatlan, csábító. A Delta Of Venus oldalon tovább szemezgethetsz a vintage erotika csodái között.

We could praise Mariacarla Boscono for hours. We have seen scores of her faces, in many ways. This photo was a surprise to me. I wish I had eyebrows like these...
Mariacarla Boscono-t órákig dicsérgethetnénk. Annyi arcát láttuk már, annyiféleképpen. Ez a kép mégis meglepetést okozott nekem. Bárcsak ilyen szemöldököm lenne...

Alice Dellal by Matt Irwin for Dazed & Confused, Palm Trees of South Los Angeles via bigmikelakers flickr, vintage via deltaofvenus.com, The young Mariacarla Boscono

2 comment(s):

Anonymous said...

Hello!
Nagyon tetszik a blogod,viszont lenne egy kérdésem,remélem tudsz segíteni-mivel tudsz angolul.Gondolom ismered a lookbook nevű oldalt.Szeretnék regisztrálni,de nem tudom,mi az a regisztrációnál,hogy invite code.Tudnál segíteni?Mit kell oda írni?Előre is köszi.
K.

Annamária said...

szia
köszönöm szépen, örülök hogy tetszik!

megnéztem a lookbook-ot, ez van odaírva:
LOOKBOOK.nu registration is by invitation only.
If you don't know any current members, but have a strong interest or background in fashion, you may apply here.

ami azt jelenti, hogy csak meghívóval tudsz regisztrálni. Vagy ha nem ismersz egyetlen tagot sem, de erősen érdeklődsz a divat iránt vagy van is ilyen háttered akkor jelentkezz itt:

http://lookbook.nu/apply

próbáld meg így, ha nem megy,ekkor szerintem nem lehet meghívás nélkül. próbálj egy tagtól meghívót kérni.
üdv:
annamari